Vecka 10 och 11- Tallriksmodellen

SCONES

https://www.livsmedelsverket.se/tallriksmodellen

”Tallriksmodellen är ett pedagogiskt sätt att visa hur maten kan fördelas på tallriken för att öka på mängden grönsaker och få en bra balans i måltiden. Den moderna tallriksmodellen kommer i två olika versioner. En anpassad för den som rör på sig enligt rekommendationerna och en annan för den som inte rör på sig så mycket, och därmed har ett mindre behov av energi.”

  • Anpassad tallriskmodell
  • Kolhydrater
  1. Genomgång
    – Sätt på ugnarna
    –  Film http://sli.se/apps/sli/prodinfo.php?db=31&article=7406
    – Begreppsmall Begrepp tallriksmodellen
  2. Vi tittar igenom begreppsmallen
  3. Lottning
  4. Receptgenomgång
  5. Tillagning och städning
  6. Fika på te och scones
  7. Samtala
  8. Duka undan
  9. Slut