Vecka 5 och 6 – Resonera

SMAKA- MILJÖ – VAL

Nu är det dags att ta reda på vilka smaker du föredrar, om de är miljövänliga och vilka val du kan göra och varför du gör dom.


BUFFÉ
Ris och matvete


I läroplanen står det att eleverna ska lära sig att utvärdera val och handlingar i hemmet och som konsument utifrån perspektivet hållbar utveckling. Det innebär att vi idag ska lära oss att samtala om smaker, på vilket sätt varan påverkar miljön och vilka val vi kan föra för att tänka hållbar utveckling.

  • resonera kring miljöval
  • Resonera kring smaker
  1. Genomgång
    – Kolhydrater
    – Hur och var de odlas
    – https://www.youtube.com/watch?v=9540wrTjIes
     https://www.youtube.com/watch?v=ik3yCcPxmW0
  2. Samtala om filmerna
  3. Lottning
  4. Recept
    – Koka Fullkornsris BULJONG
    – Koka Fullkornsris SALT
    – Koka matvete BULJONG
    – Koka matvete SALT
    – Koka Vittris BULJONG
    – Koka Vittris SALT
  5. Tillagning och städning
  6. Avsmakning i grupperna (duka undan)
  7. Diamanten
    – Resonera kring konsumentkunskap
  8. Gruppredovisning vid tavlan
  9. Slut