Vecka 11 och 12 – Frallor och varm choklad

FRALLOR
vi jobbar med långsamma kolhydrater och kommer därför byta ut en del av
vetemjölet mot grahamsmjöl eller havregryn


  • Degvätska
  • Jäst
  • Långsamma kolhydrater
  1. Genomgång
    – Degvätska = vätska + fett + 37 grader
    – Jäsning två gånger + mycket knådning
  2. Receptgenomgång
    – brödreceptet finns i den rosarandiga hkk-boken
    – choklad VARM CHOKLAD
  3. Lottning
  4. Tillagning och städning (skura bänkarna)
  5. Brödet gräddas… (tid)
  6. Äta… (tid)
    – varm choklad
    – frallor med smör och ost
  7. Duka undan
  8. Samtala om
    – degvätska
    – jäst
    – långsamma kolhydrater
  9. Slut

 

 

(Kn10:2B – Fredag vecka 11)

(Kn10:1B – Tisdag vecka 12)