Kvisthamras sexor (6a1) tycker till – Smaker och miljö

Riset och pastan är inte jättemiljövänliga för de är utländska och då släpper man ut avgaser. Buljongen var ganska miljövänlig för den körs hit med klimatkompenserade transporter (nu undrar flera i klassen vad klimattransport betyder och Elsa berättar det). Noah upprepar det hon sa, dvs att den är körd hit på ett bra sätt. Det som var godast var potatis med buljong (flera stämmer in) för det är ju bra för potatisen var närodlad. En annan sak som är bra med potatisen är att förutom att den släpper ut mindre avgaser så kan man tjäna lite tid, och då kanske man kan hinna producera mer varor, vilket kan leda till att då kanske det kan bli billigare. Vendela vill påpeka att ris växer i varma länder (bassänger) och det är dåligt för miljön.

Klassen har fått smaka av potatis, ris och glutenfri pasta som har kokats i saltat vatten eller i grönsaksbuljong. Vi har också pratat om var våra varor har producerats någonstans och därefter har de tagit ett beslut om vad de tycker man ska äta och varför. I det här fallet tycker de man ska äta närodlad, ekologisk potatis.

Tips
Köp närodlad ekologisk potatis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *