Vecka 39 – Jägargryta

Helklass. HKK och No slår sig ihop och jobbar med utomhuspedagogik. Vi kommer gå ut och laga mat.

I kunskapskraven för hem- och konsumentkunskap står det att ”eleven kan planera och tillaga måltider.” Om man sedan tittar i syftestexten står det att ”genom undervisningen i ämnet hem- och konsumentkunskap ska eleverna sammanfattningsvis
ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att:
• planera och tillaga mat och måltider för olika situationer och sammanhang.”

 

 

JÄGARGRYTA MED TUNNBRÖD

  • Tillaga måltider i annat sammanhang

Lektionsplanering:

  1. Eleverna delas upp i grupper
    -Bröd 1
    -Bröd 2
    -Bröd 3
    -Sköta elden
    -Jägargryta kött
    -Jägargryta vegetarisk
  2. Recept med förberedelser
  3. Promenad till grillplatsen
  4. Tillagning
  5. Äta
  6. Städa undan
  7. Promenad till hkk-salen
  8. Diskning
  9. Slut