Johanna Fanny Zakaria – légume racine

Légume racine

Ingredienser:
1 gul lök
1/5 ingefära
1 gulbeta
1 morot
½ kolrot
1 liten palsternacka
1/2 dl okokt risoni
1 kryddmått salt
1 tärning kycklingbuljong
1/5 liter
0,5 dl grädde
Gör så här:
1. Skala och ansa moroten, palsternacka, kolroten,gulroten, ingefäran.
2. Riv ingefäran.
3. Skär allt annat i små bitar, även löken.
4. Koka upp 3 dl vatten med 1 krm salt och sedan häller du i risoni och salt, och låt koka i 11 minuter och häll sedan det i ett durkslag. Under tiden det kockar kan du göra så många nedanstående steg du hinner.
5. Fräs löken i lite smör.
6. Sätt 5dl vatten på kokning. När det börjat koka heller du i alla rotfrukterna, löken och ingefäran.
7. Koka upp allt under lock. Låt det storm klocka i ca 3 minuter.
8. Sänk sedan värmen och låt det sjuda under lock i ca 7 minuter.
9. Häll sedan i ½ dl grädde och risonin.

Recepten är till 3 portioner