Höstsoppa – Adam och Karin

Höstsoppa

 

Ingredienser:

Gul lök, ca 90 g

Morot 24 g

Smaksätt med palsternacka, vitpeppar och salt

4-5 mindre potatisar

Gulbetor ca 100 g (mer om det önskas)

2 klyftor vitlök

5 dl vatten

0.5 dl vispgrädde

1 buljongtärning (valfri smak)

 

Gör så här:

Börja med att skala och ansa rotfrukterna, väg dem och se till att du inte får för mycket eller för lite av rotfrukterna, tänk på att mängden har med smakerna att göra så ha inte i för mycket av något.

Tillaga soppan i en gjutjärnsgryta Börja med att fräsa vitlöken och den gula löken med rikligt med margarin. Häll sedan i vattnet, grädden och grönsakerna. Krydda med salt, peppar, palsternacka och oregano i önskad mängd. Låt soppan koka upp. Häll sedan över rotfrukterna med bara lite av vätskan i mixern och mixa soppan, häll tillbaka och sjud soppan på svag värme.

Häll upp soppan och njut!