Vecka 46 och 2 – Tallriksmodellen

”Tallriksmodellen är ett pedagogiskt sätt att visa hur maten kan fördelas på tallriken för att öka på mängden grönsaker och få en bra balans i måltiden. Den moderna tallriksmodellen kommer i två olika versioner. En anpassad för den som rör på sig enligt rekommendationerna och en annan för den som inte rör på sig så mycket, och därmed har ett mindre behov av energi.”

  • Anpassad Tallriksmodell
  • Hälsa
  1. Genomgång
  2. Film
    – Fibrer http://sli.se/apps/sli/prodinfo.php?db=31&article=U102228-06- 
    – Socker http://sli.se/apps/sli/prodinfo.php?db=31&article=U103815-05
    – Protein http://sli.se/apps/sli/prodinfo.php?db=31&article=U102228-02
    – Tallriksmodellen http://sli.se/apps/sli/prodinfo.php?db=31&article=7406
  3. Begreppsmall
    Skriv ner följande ord och förklara på dom
    – protein
    – fibrer
    – näringsämnen
    – Snabb energi
    – långsamma kolhydrater
    – snabba kolhydrater
    – tallriksmodellen